JOE – Freshmade Food

  • TRUMPA ISTORIJA

    Po slapyvardžiu JOE slepiasi italas Angelo Labbate. Jis atvyko į Lietuvą, įsimylėjęs Vilnių. Po kelių mėnesių atradęs šiaurietiškų žmonių aistrą stipriems skoniams ruošiant ir valgant kasdienius patiekalus, 2016 m. vasarą pradėjo sukti pesto padažą – čia pat Vilniuje įkurtoje laboratorijoje. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jau turi tris šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais, bei lietuviškomis kanapėmis.

     

    PESTO PADAŽŲ GAMYBA

    - Žodis pestare išvertus iš italų kalbos reiškia grūstas arba trintas, tad tradiciškai pesto padažai gaminami šviežiai trinant daržoves su kitais priedais – riešutais, sūriais.;

    - Pagrindinis iri vienintelis šių padažų konservantas – alyvuogių aliejus. JOE naudoja tik nerafinuotą šalto spaudimo ypač tyrą alyvuogių aliejų. Įdomesniems skoniams sukurti naudoja ir kitus nerafinuotus aliejus;

    - Gamyba vykdoma mažais kiekiais kiekvieną dieną, siekiant užtikrinti, kad kiekvienas pesto megėjas įsigytų kuo šviežesnį produktą.

     

    KAIP NAUDOTI PESTO PADAŽĄ

    - Ruošti pagrindinius patiekalus su makaronais, ryžiais ar kitomis kruopomis;

    - Gardinti karštas bulves ar grikių košę;

    - Tepti ant duonos vietoje sviesto;

    - Maišyti su mėgstamu aliejumi ir naudoti kaip užpilą salotoms;

    - Ruošti užkandžius su pomidorais ir mocarela bei kitais sūriais;

    - Maišyti ruošiant maltos mėsos patiekalus;

    - Naudoti kepsnių marinatui;

    - Ieškoti naujų derinių pagal savo fantaziją.

     

    GALIOJIMO LAIKAS IR LAIKYMO SĄLYGOS

    - Laikymas šaldytuve 0- +6°C;

    - Galiojimo terminas – 15 dienų nuo pagaminimo, po atidarymo rekomenduotina suvartoti per 3 dienas;

    - Nesuvartojus viso padažo iškart, užpilti sluoksniu alyvuogių aliejaus, kad būtų išlaikytas šviežumas.

    Prekių nėra.