Prekių katalogas

Liofilizuoti baltieji smidrai, 100 gr.

  • Kraunamos nuotraukos

    Liofilizuoti baltieji smidrai, 100 gr.

    840 su PVM
    1050 Sutaupykite 210
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 

    Siūlome išbandyti! Speciali kaina. Prekės galiojimas iki 2022 02 10 d.

  • Kilmės šalis: Lietuva
    Svoris: 100 gr.


    Baltieji šalčiu džiovinti smidrai švelnaus, šiek tiek saldaus skonio. Jie sumalti į miltelius ir paruošti naudojimui. Jums nereikės ūglio skusti ar išmesti sumedėjusių dalių. Naudojami ruošiant sriubas ar padažus). 

    Džiovinti šalčiu smidrai naudojami užkandžiams arba patiekalų ruošimui. Sriubas, troškinius, salotas, košes, kokteilius, padažus ar garnyrus praturtins vitaminais, skaidulomis, folio rugštimi, suteiks skonio ir spalvos.

    Džiovinimas šalčiu ( kitaip vadinamas liofilizacija) – tai drėgmės pašalinimas, naudojant specialią įrangą, kuri vakuuminėje aplinkoje produktą užšaldo iki - 50 ͦC - -80 ͦC. Šiomis sąlygomis ledas virsta garais ir toks vandens išgarinamo būdas išsaugo džiovinamo produkto formą, kvapą, skonį. Skonis tampa net intensyvesnis. Lyginant su įprastiniu džiovinimu, džiovinimas šaltyje labiau išsaugo vandenyje tirpius vitaminus ir fermentus. Po džiovinimo lieka iki 2 procentų drėgmės, kuri netinkama mikroorganizmų vystymuisi. Toks produktas sandarioje pakuotėje išlieka nepakitęs 3 metus, stikliniame inde - iki 25 metų! Džiovinimo metu nenaudojami jokie konservantai, ilginantys vartojimo laiką ar gerinantys kokybę. Sudrėkęs džiovintas šalčiu produktas tampa guminis, todėl labai svarbu liofilizuotą produktą laikyti sandarioje pakuotėje, tamsioje aplinkoje.