Prekių katalogas

Liofilizuoti žalieji smidrai, 50 gr.

  • Kraunamos nuotraukos
    650 su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    Irmos Šiaučiulienės specializuotas smidrų ūkis
  • Kilmės šalis: Lietuva
    Svoris: 50 gr.


    Žalieji šalčiu džiovinti smidrai turi stiprų, šiek tiek karstelėjantį skonį. Jie supjaustyti 1-2 cm ilgio dalimis ir paruošti naudojimui. Jums nereikės ūglio skusti ar išmesti sumedėjusių dalių. Galima valgyti kaip užkandžius arba pamirkyti 20 min. vandenyje ir termiškai apdoroti (ruošti sriubas, košes, troškinius, omletą).  

    Džiovinti šalčiu smidrai naudojami užkandžiams arba patiekalų ruošimui. Sriubas, troškinius, salotas, košes, kokteilius, padažus ar garnyrus praturtins vitaminais, skaidulomis, folio rugštimi, suteiks skonio ir spalvos. 

    Džiovinimas šalčiu ( kitaip vadinamas liofilizacija) – tai drėgmės pašalinimas, naudojant specialią įrangą, kuri vakuuminėje aplinkoje produktą užšaldo iki - 50 ͦC - -80 ͦC. Šiomis sąlygomis ledas virsta garais ir toks vandens išgarinamo būdas išsaugo džiovinamo produkto formą, kvapą, skonį. Skonis tampa net intensyvesnis. Lyginant su įprastiniu džiovinimu, džiovinimas šaltyje labiau išsaugo vandenyje tirpius vitaminus ir fermentus. Po džiovinimo lieka iki 2 procentų drėgmės, kuri netinkama mikroorganizmų vystymuisi. Toks produktas sandarioje pakuotėje išlieka nepakitęs 3 metus, stikliniame inde - iki 25 metų! Džiovinimo metu nenaudojami jokie konservantai, ilginantys vartojimo laiką ar gerinantys kokybę. Sudrėkęs džiovintas šalčiu produktas tampa guminis, todėl labai svarbu liofilizuotą produktą laikyti sandarioje pakuotėje, tamsioje aplinkoje.