Rugių sėlenų traškučiai, 100 gr. MĖTA

  • Kraunamos nuotraukos
    178 su PVM
    Prekė išparduota.
    Susisiekite
    Gamintojas
    UAB "Mėta"
  • Kilmės šalis: Lietuva
    Svoris: 100 gr.

     

    Sudedamosios dalys: rugių sėlenėlės (80%), saulėgrąžų sėklos, sezamų sėklos, kmynai, linų sėmenys, joduota valgomoji druska.

    Sėlenos – tai grūdų luobelės. Maistinės sėlenėlės dažnai yra vadinamos žarnyno šluota dėl savo poveikio žarnyno peristaltikai. Rugių sėlenėlėse gausu skaidulinių medžiagų, mineralinių medžiagų: magnio, fosforo, geležies; vitaminų: B1, B2, B6, B9, pantoteno rūgšties.

    Rugių sėlenėlių traškučiai paskaninti aliejingomis sėklomis: saulėgrąžų, sezamų, linų. Sėklos ne tik formuoja traškučių skonį, suteikia energijos (tai labai kaloringi produktai), bet ir praturtina gaminį vitaminais A, D, E; polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, mineralinėmis medžiagomis (cinku, kalciu, jodu, fluoru, geležimi), baltymais. Kmynų sėklos suteikia kepiniui specifinį prieskonį,todėl šių traškučių skonis net primena tradicinę ruginę duoną. 100-e gramų šių traškučių yra visa per dieną rekomenduojamų suvartoti skaidulinių medžiagų norma.Rugių sėlenėlių traškučiai – puikus užkandis, nuostabiai derantis su įvairiais pagardais, užtepėlėmis, salotomis, sriuba, ar šiaip pakramtyti be jokių priedų.

    Vidutinė 100 g produkto maistinė ir energinė vertė: Energinė vertė 1250kJ/ 299 kcal; Riebalai 14,5g; Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,4 g; Angliavandeniai 29 g; Iš kurių cukrų 0,2 g; Baltymai 17,3g; Skaidulinių medžiagų 30,0g; Druska(natūraliai žaliavoje esantis natris) 2,0 g;

    Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje