Prekių katalogas

Sūris "Žan-Žakas", R. Ilinauskaitės ūkis apie 350 gr.

  • Kraunamos nuotraukos
    1140 su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    R.Ilinauskaitės ūkis
  • Kilmės šalis: Lietuva
    Svoris: apie 350 gr. 

     

    Tai fermentuotas, pusminkštis nepasterizuoto ožkos pieno sūris. Brandinamas nuo 4 iki 6 savaičių. Odelė rausvos spalvos, vietomis padengta baltuoju ir/arba pilkuoju pelėsiu. Gaminamas pagal normandiško sūrio Pont-l’Evêque receptūrą. Vakaro ir ryto pienas sumaišomas ir pašildomas iki +37 °C temperatūros. Dedamas raugas ir fermentas. Pienas traukinamas 45 min. Sutraukta masė pjaustoma kvadratais, maišoma ir išdedama į formas. Nubėgus išrūgoms, sūris pasūdomas rupia-rožine druska. Brandinamas rūsyje +12°C temperatūroje, kiekvieną dieną vartant. 

    Prieš valgydami palaikykite sūrį kambario temperatūroje, kad jis atšiltų ir suminkštėtų, pradėtų skleisti kvapą. Geriausiai tinka su balta duona, sviestu, bruknių uogiene ir raudonu vynu. Taip pat skanu kepti orkaitėje ant paskrudintų batono riekelių su žaliais salotų lapais.