Tradicinė Matcha arbata, 40 g
-
Kilmės šalis: Japonija
Svoris: 40 g- Tinka veganams
- Tencha arbatos lapeliai sumalti į miltelius
- Vitaminų A, B, C, E šaltinis
- Gausu kalcio, kalio, geležies ir magnio
Tradicinė Matcha arbata dažniausiai naudojama gaminti Matcha latte ar pagardinti kokteilius, desertus, košes, jogurtus, tačiau be abejo puikiai tinkama gerti kaip yprastą arbatą – užpylus karštu vandeniu. Ši arbata turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę.
Kuo Matcha yra naudinga?
Gausus antioksidantų šaltinis: Matcha turi daug antioksidacinių savybių, kurios leidžia mažinti streso sukeliamą žalą. Skirtingi tyrimai parodė, kad vienas puodelis Matchos turi maždaug 5-10 kartų didesnę antioksidantų koncentraciją negu yprastos arbatos.
Energijos šaltinis: Matcha arbata pasižymi natūraliu kofeinu, kuris išsiskiria lėtai, tolygiai ir taip leidžia visa dieną išlikti energingu. Skirtingai nei kavos suteikiama vienkartinė energija, matchos suteikiama energija ateina lėtai, o tai yra priežastis, dėl ko matcha suteikia ramaus budrumo jausmą, todėl puikiai tinka žmonėms, kurie sunkiai toleruoja kofeiną ir ieško kuo pakeisti kavą.- Gerina smegenų veiklą
- Gerina medžiagų apykaitą
- Vitaminų A, B, C, E šaltinis
- Mineralų – kalcio, kalio, geležies ir magnio šaltinis
Kaip paruošti Matcha?
Į puodelį įberkite pusę arbatinio šaukštelio (2g) Matcha Traditional arbatos. Įpilkite šiek tiek karšto (60-80 °C) vandens. (50-70ml) SVARBU: vanduo neturėtų būti per karštas! Suplakite naudodami bambukinį arba elektrinį plaktuvą. Susidarius putai, papildykite vandeniu arba pasirinktu pienu. Rekomenduojama maždaug 150-200ml naudojant 2g Matcha porciją. Išmaišykite ir mėgaukitės. Skanaus!