Prekių katalogas

Žalios pupos, 300 g

  • Žalios pupos, 300 g

    300 su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
  • Kilmės šalis: Lietuva

    Svoris: 0,3 kg.

    Savo maistine verte pupos maistingesnės už kitas ankštines daržoves - prinokusiose jų sėklose susikaupia net iki 35–37% lengvai organizmo pasisavinamų baltymų, o žaliose – tik 3–7%. Jose taip pat gausu aminorūgščių (arginino, histidino, lizino, metionino ir triptofano), kurių žmogaus organizmas negeba susintetinti, todėl privalo gauti su maistu. Be to, pupose dar yra 42,6% angliavandenių (daugiausia krakmolo) ir apie 2% riebalų. Aptinkami ir vitaminai C (apie 90 mg), B1, B2, B6, folio rūgšties, piridoksino, karotino 

    Pupos valgomos visiškai subrendusios – paprastai džiovinamos arba verdamos.

    Kadangi pupos verda ilgai, prieš tai jas reikia išmirkyti (išbrinkinti) minkštame šaltame vandenyje apie 12 valandų. Virti nesūdytame vandenyje (druskos įberkite tik virimo proceso pabaigoje). Pupų luobelės storos, sunkiai sukramtomos, todėl prieš dėdami į patiekalus jas nulupkite. Kad lengviau atsiskirtų, išvirtas pupas perliekite šaltu vandeniu, o jį nupylę pakratydami trumpai pagarinkite (panašiai kaip bulves).

    Pupomis galima gardinti salotas, dėti į troškinius, pasigaminti sveiką užtepėlę ar net išsivirti sriubą. Pasidairę internete, tikrai atrasite nemažai gardžių ir sveikų patiekalų receptų. Jei kepate naminę duoną, paįvairinimui prie įprastų miltų galite pridėti ir pupų miltų. Tai kepiniui suteiks subtilesnį skonį. Pupas taip pat labai skanu kramsnoti ir tiesiog kaip sveiką bei maistingą užkandį. Pagardinkite česnaku, druska ar kitais mėgstamais prieskoniais ir ragaukite.