Prekių katalogas

Hokaido moliūgas, apie 1 kg.*

  • Kraunamos nuotraukos
    390 su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    Stragių Ekologinis ūkis
  • Kilmės šalis: Lietuva
    Svoris: 1 kg.

    Ekologiška prekė: Taip 

     

    Sertifikuota pagal LT-EKO-001   

    Didžiausias šios rūšies moliūgų privalumas – plona, nelupama žievelė. Be to, jis malonaus skonio ir kepamas greitai suminkštėja. 

    Moliūgas – itin naudinga daržovė, kurioje yra apie 92 proc. vandens, 5–14 proc. angliavandenių (cukrų, krakmolo, ląstelienos), 1,1–1,7 proc. pektinų, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, seleno, cinko druskų), vitaminų (C, B1 , B2 , PP, karoteno). Dėl šių savybių moliūgas neretai vadinamas natūraliu polivitaminu.

    Kokių ligų profilaktikai naudinga valgyti moliūgą?

    -moliūgai turi dietinių ir gydomųjų savybių. Juos patartina valgyti sergantiesiems ateroskleroze (padeda pašalinti iš organizmo cholesterolį), skrandžio, žarnyno, kepenų, inkstų ir tulžies ligomis.

    -šviežių moliūgų sultys gerina žarnyno peristaltiką, jų patartina gerti norintiesiems sulieknėti, tai – puiki šlapimą varanti priemonė.

    -jei kankina nemiga, patariama gerti moliūgų nuovirą su medumi. Dvejus metus išlaikytos sėklos valgomos apvaliosioms kirmėlėms ir kaspinuočiams iš žarnyno varyti.

    -karieso profilaktikai: 400 g moliūgo kasdien aprūpina fluoro paros norma organizmui.

    -moliūgas – gamtos dovana jūsų grožiui. Moliūgo kaukės minkština odą, gydo uždegimus, maitina ir drėkina odą.

    -nėščioms ši daržovė ypač naudinga dėl joje esančių maistinių medžiagų ir vitaminų, taip reikalingų mamai ir būsimam kūdikiui.

    -moliūgas gerina smegenų veiklą.

    -dėl didelio kiekio karotino moliūgų sultys mažina skrandžio uždegimus, mažina skausmą, sergant gastritu.

    Iš moliūgų gaminami daržovių asorti žiemai, verdamos daržovių sriubos, kepami blynai, pyragai, gaminamos vertingos uogienės ir tyrės.