Jelly House

  • Apie mus ir marmeladą
                  Mūsų verslas gimė iš meilės tokiam nuostabiam saldėsiui - marmeladui, kurį gaminame kruopščiai atrenkdami kokybiškas žaliavas, be dirbtinių dažiklių, konservantų, gyvulinės želatinos ar gliuteno. Daugelis marmelado rūšių yra su natūraliomis sultimis ir tyrėmis.

    ŠIEK TIEK APIE MARMELADĄ...

    Marmeladas yra kilęs iš Rytų. Europiečiai sužinojo apie marmeladą Kryžiaus žygių metu, o patys šį skanėstą iš obuolių ir svarainio vaisių pagamino pradėję importuoti pigų cukrų iš Amerikos. Portugalų kalba žodis "marmelada" reiškia svarainių uogeinę, o prancūzų kalba - obuolių atspavį turintį patiekalą. Pagaminti marmeladą iš kitų vaisių ir uogų europiečiams nepavyko, kadangi būtent į obuolių ir svarainio vaisių sudėtį įeina pektinas. Pektinas yra itin sveika ir reikšminga žmogaus organizmui medžiaga, veikianti medžiagų apykaitą, mažinanti cholesterolio kiekį, gerinanti kraujotaką, žarnyno veiklą... Dalis marmelado gaminama su kita sveika medžiaga - agaru. Agaras išgaunamas iš dumblių, kurie savo sudėtyje turi daug kalcio, jodo, geležies ir kitų mineralų. Agaras pasižymi detoksikacinėmis savybėmis ir gali gerinti kepenų veiklą.
    Dalis marmelado gaminama su natūraliomis sultimis bei tyrėmis su džiovintomis uogomis, morkomis ar citrusinėmis skaidulomis.