Prekių katalogas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

 

Kitoks žvilgsnis į cukinijas

 

Jums reikės:

  • 1 stiklinės šviesių speltų miltų;
  • 0,5 stiklinės kakavos miltelių;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio jūros druskos;
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos;
  • 250 g tarkuotų cukinijų;
  • 100 g juodojo šokolado.  

Gaminimas

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, tada supilkite alyvuogių aliejų. Šokoladą smulkiai sukapokite ir suberkite į tešlą, pagardinkite vanilės esencija. Į tešlą įmaišykite tarkuotas cukinijas. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais ir suberkite į paruoštą tešlą. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 50 minučių, kol pyragas iškils ir iškeps. Iškepusį pyragą ataušinkite ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite jau visai atšalusį.

Skanaus!

Receptą pateikė Romualda Stragienė.