Šokoladinis cukinijų pyragas
Kitoks žvilgsnis į cukinijas
Jums reikės:
- 1 stiklinės šviesių speltų miltų;
- 0,5 stiklinės kakavos miltelių;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio jūros druskos;
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus;
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 šaukštelio vanilės esencijos;
- 250 g tarkuotų cukinijų;
- 100 g juodojo šokolado.
Gaminimas
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, tada supilkite alyvuogių aliejų. Šokoladą smulkiai sukapokite ir suberkite į tešlą, pagardinkite vanilės esencija. Į tešlą įmaišykite tarkuotas cukinijas. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais ir suberkite į paruoštą tešlą. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 50 minučių, kol pyragas iškils ir iškeps. Iškepusį pyragą ataušinkite ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite jau visai atšalusį.
Skanaus!
Receptą pateikė Romualda Stragienė.